Ylös

Tänään

7°C

23.9.

5 / 8°C

24.9.

6 / 9°C
fiFI

Rinteet

Päärinteet

Päärinteemme kohoavat Ounasvaaran laelle hiihtokeskuksen päärakennuksen edustalta. Ne ovat profiililtaan leppoisan viettäviä ja rinteiden leveys takaa että tilaa riittää niin aloitteleville kuin aktiivisesti harrastaville laskijoille. Luokitukseltaan päärinteemme ovat sinisiä eli helppoja, paitsi Routalanrinne (nro 9) ja Länsirinne (nro 10), jotka ovat luokitukseltaan punaisia eli keskivaikeita, rinteiden yhteisen jyrkän loppuosan takia. Nouseminen yläasemalle tapahtuu joko ankkuri- tai tuolihissillä. Päärinteemme löytyvät rinnekartasta numeroilla 6-11 ja hiihtokoulun harjoittelurinne numerolla 12. Uusi rinne (nro 6) 1,5 km pitkä Easy East on luokitukseltaan vihreä, eli erittäin helppo kuten nimikin jo kertoo. Se sopii mainiosti aloittelijoiden ensimmäisiin pitkiin laskuihin. Katso alta videoesittelyjä rinteistämme.

Tottorakka

Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia niin rinteiden pinnanmuotojen kuin jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakan rinteissä pääset nauttimaan halutessasi kovastakin vauhdista ja vaikka aivan kisafiiliksestä, sillä onhan Toton FIS-rinteellä (nro 3.) kansainvälinen pujottelun kilpailusertifikaatti. Vapaalaskusta kiinnostuneille Tottorakka tarjoaa pääosin luonnontilassa pidettävän Freeride-rinteen (nro 1.) sekä Treeride -metsälaskualueen (nro 4). Tottorakan päälle nousu tapahtuu Ankkurihissillä.
Tottorakalle pääsee joko laskemalla Easy East -rinnettä (nro 6) pitkin tai suoraan Pallarintieltä erillisen Golfkentän/Tottohissin tieliittymän kautta. Tottorakan rinteet löytyvät rinnekartastamme numeroilla 1-5.

 

Rendi Park

Rendin Lumimaa on hurjan hauska paikka koko perheelle! Lumimaassa voi harrastaa monenlaista lumella liikkumista. Laajan ja loivan harjoittelurinnealueen lisäksi siellä sijaitsevat myös supersuosittu tuubimäki, sekä esimerkiksi tasapainoharjoitteluun mainiosti sopiva lumikaruselli. Rendin Lumimaan rinteet sopivat erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska ne ovat lyhyitä ja loivia. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu helposti ja turvallisesti mattohissillä. Rendin Lumimaa löytyy keskuksen ravintolan vierestä lumiaidan takaa ja rinnekartassa sen numero on 13.

Mukavan paikan leikkien ja liikunnan keskelle tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tuvan taukopirtti, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka, sekä myös WC-tilat.

Rendi’s Snow World from Ounasvaara Ski Resort on Vimeo.

 

Snow Park

Streetin 600 m pitkän laskulinjan ylä- ja keskiosa tarjoavat monenlaisia mukavia reilejä ja pressejä yms., ennen alaosan hyppyreitä. Hyppyreille volit valita kahdesta laskulinjasta pienemmät tai suuremmat kaksi peräkkäistä boksia. Huollamme Snowparkin päivittäin sekä käsin että koneella ajaen. Suorituspaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaava henkilökuntamme laskee myös itse aktiivisesti. Kuuntelemme mielellämme laskijoita ja otamme saamamme palautteen huomioon suorituspaikkojen rakentamisessa. Snow Park sijaitsee Ounashissien Vuopalanrinteen puolella ja rinnekartasta se löytyy numerolla 7.

Maltti on valttia! Muistathan tutustua suorituspaikkoihin ennen käyttöä, huomioida keliolosuhteet sekä valita laskulinjan taitotasosi mukaan!

Vapaalasku (Freeride)

”Freeride eli vapaalasku, on laskemista luonnonlumisella hoitamattomalla alueella, jossa laskulinjasi on vapaasti valittavissa eikä sääntöjä tunneta!”

Pääosin hoitamaton ja vasta luonnonlumille avattava Freeride-rinteemme (rinne nro 1) sijaitsee Tottorakalla. Tottorakan rinteiden 3. ja 5. välistä löydät lisäksi Tree Ride -metsälaskualueemme, jossa laskutilaa on tavallista raivaamatonta metsikköä hieman paremmin. Se on nro 4 rinnekartassamme.

HUOM! Muistathan aina, että merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu aina omalla vastuullasi! Suosittelemme että ”offareille” mennessäsi otat aina kaverin mukaan!

rinteelta-umpilumelle

Hiihtoladut

Ounasvaaran alueella on n. 100 km:n mittainen latuverkosto. Lisäksi Rovaniemeltä löytyy vielä toiset 100 km ylläpidettyjä latuja. Laduista n. 50 km on valaistuja. Kevättalvella Rovaniemeltä löytyykin jääladut mukaanlukien yhteensä n. 200 kilometriä hyvin hoidettuja maastohiihtolatuja. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee Rovaniemen Ensilumenladun varrella. Ensilumen latu avataan vuosittain lokakuun loppupuolella ja ensimmäinen laskettelurinne marraskuun puolivälissä. Pitkä laskettelu- ja maastohiihtokausi varmistetaan Ounasvaaralla varastoitavan lumen avulla. Latuverkoston ja rinteiden monipuolisuuden lisäksi kehuja kävijöiltä keräävät myös uskomattoman upeat erämaamaisemat, jollaisia on harvemmin tarjolla vain muutaman kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Kaupungin latukarttapalvelu

ensilumi