Ylös

Tänään

23°C

23.7.

15 / 26°C

24.7.

16 / 26°C
fiFI

Rinteet

Käytössä olevat rinteet

Pidätämme oikeuden ilmoitettujen aukioloaikojen muutoksiin sekä oikeuden määrätä, mitkä hissit ja rinteet ovat käytössä. Hiihtokeskuksella on oikeus avata ja sulkea hiihtokeskus sääolosuhteiden ja käyttäjämäärien mukaan.

Päärinteet

Päärinteemme kohoavat Ounasvaaran laelle hiihtokeskuksen päärakennuksen edustalta ja ne löytyvät rinnekartasta numeroilla 6-10. Rinteet ovat profiililtaan leppoisan viettäviä. Rinteiden leveys takaa sen että tila riittää samanaikaisesti hyvin sekä aloittelijoille että aktiivisille harrastajille. Vaativuusluokitukseltaan vihreitä eli erittäin helppoja rinteitä ovat Easy (nro 6) sekä Rendi Parkin harjoittelurinne (nro 11). Rinteistä uusin 1,5 km pitkä Easy sopii mainiosti aloittelijoiden ensimmäisiin pitkiin laskuihin. Vuopala (nro 8) ja ja Vanha kisarinne (nro 10) ovat luokitukseltaan sinisiä eli helppoja. Routala (nro 9) on yläosaltaan helpohko, mutta loppujyrkän takia olemme luokitelleet sen punaiseksi eli keskivaikeaksi. Yläasemalle noustaan joko ankkuri- tai tuolihissillä. Katso alta videoesittelyjä rinteistämme.

Tottorakka

Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia niin rinteiden pinnanmuotojen kuin jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakan rinteet löytyvät rinnekartastamme numeroilla 1-5. Tottorakan rinteissä pääset nauttimaan halutessasi kovastakin vauhdista ja vaikka aivan kisafiiliksestä, sillä onhan Toton FIS-rinteellä (nro 3) kansainvälinen pujottelun kilpailusertifikaatti. Vapaalaskusta kiinnostuneille Tottorakka tarjoaa pääosin luonnontilassa pidettävän Freeride-rinteen (nro 1) sekä Treeride -metsälaskualueen (nro 4). Tottorakan huipulle noustaan Ankkurihissillä.
Tottorakalle voi lasketella yhdysrinnettä Easy (nro 6) pitkin, ja ala-asemalle pääsee myös Pallarintieltä erillisen Golfkentän/Tottohissin tieliittymän kautta.

 

Rendi Park

Rendi Park on hurjan hauska paikka koko perheelle, sillä siellä voi harrastaa monenlaista lumella liikkumista. Laajan ja loivan harjoittelurinnealueen lisäksi siellä sijaitsevat myös supersuosittu tuubimäki, sekä esimerkiksi tasapainoharjoitteluun mainiosti sopiva lumikaruselli. Rendin Lumimaan rinteet sopivat erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska ne ovat lyhyitä ja loivia. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu helposti ja turvallisesti mattohissillä. Rendi Park löytyy rinneravintolan vierestä lumiaidan takaa ja rinnekartassa sen numero on 11.

Mukavan paikan leikkien ja liikunnan keskelle tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tuvan taukopirtti, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka, sekä myös WC-tilat.

Rendi’s Snow World from Ounasvaara Ski Resort on Vimeo.

 

Snow Park

Snow Park sijaitsee Vuopalanrinteen reunassa ja löytyy rinnekartasta numerolla 7. Vaativuusluokitukseltaan se on musta eli vaativa rinne. Streetin n. 600 m pitkän laskulinjan ylä- ja keskiosa tarjoavat mukavan valikoiman reilejä ja pressejä ym. ennen alaosan muhkeita hyppyreitä. Snowpark huolletaan päivittäin läpi koko kauden. Suorituspaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Parkkitiimimme. Kuuntelemme mielellämme palautetta ja huomioimme sen mahdollisuuksien mukaan parkin kehittämisessä. Nykäise siis parkkitiimiläisiä hihasta kun haluat antaa palautetta.

Maltti on valttia! Muistathan tutustua suorituspaikkoihin ennen käyttöä, huomioida keliolosuhteet sekä valita laskulinjan taitotasosi mukaan!

Vapaalasku (Freeride)

”Freeride eli vapaalasku, on laskemista luonnonlumisella hoitamattomalla alueella, jossa laskulinjasi on vapaasti valittavissa eikä sääntöjä tunneta!”

Pääosin hoitamaton ja vasta luonnonlumille avattava Freeride-rinteemme (rinne nro 1) sijaitsee Tottorakalla. Tottorakan rinteiden 3. ja 5. välistä löydät lisäksi Tree Ride -metsälaskualue, jossa laskutilaa on tavallista raivaamatonta metsikköä hieman paremmin. Se on nro 4 rinnekartassamme. Molemmat rinteet ovat luokitukseltaan mustia eli vaativia rinteitä.

HUOM! Muistathan aina, että merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu aina omalla vastuullasi! Suosittelemme että ”offareille” mennessäsi otat aina kaverin mukaan!

rinteelta-umpilumelle

Hiihtoladut

Ounasvaaran alueella on n. 100 km:n mittainen latuverkosto. Lisäksi Rovaniemeltä löytyy vielä toiset 100 km ylläpidettyjä latuja. Laduista n. 50 km on valaistuja. Kevättalvella Rovaniemeltä löytyykin jääladut mukaanlukien yhteensä n. 200 kilometriä hyvin hoidettuja maastohiihtolatuja. Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee Rovaniemen Ensilumenladun varrella. Ensilumen latu avataan vuosittain lokakuun loppupuolella ja ensimmäinen laskettelurinne marraskuun puolivälissä. Pitkä laskettelu- ja maastohiihtokausi varmistetaan Ounasvaaralla varastoitavan lumen avulla. Latuverkoston ja rinteiden monipuolisuuden lisäksi kehuja kävijöiltä keräävät myös uskomattoman upeat erämaamaisemat, jollaisia on harvemmin tarjolla vain muutaman kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Kaupungin latukarttapalvelu

ensilumi