Ylös

Rinteet

Päärinteet

Päärinteemme, Vuopala ja Routala kohoavat vaaran päälle aivan lipunmyynti-välinevuokraamomme edustalta. Marraskuun puoliväliin mennessä avattava Ensilumenrinne 8 b. sijaitsee Routalanrinteen alaosassa. Päärinteemme ovat profiililtaan leppoisen viettäviä ja rinteiden leveys takaa että tilaa riittää niin aloitteleville kuin aktiivisesti harrastaville laskijoille. Päärinteillä asiakkaitamme palvelevat Ounashissit eli ankkuri- ja tuolihissi.
Päärinteemme löydät rinnekartasta numeroilla 7. ja 8., sekä Ensilumenrinteen 8 b. ja Lastenrinteen 7 b., joille kulkeminen tapahtuu Ounashissin välipoistumispaikoilta.

Tottorakka

Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia niin rinteiden pinnanmuotojen kuin jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakan rinteissä pääset nauttimaan halutessasi kovastakin vauhdista ja vaikka aivan kisafiiliksestä, sillä onhan Toton FIS-rinteellä (nro 3.) kansainvälinen pujottelun kilpailusertifikaatti. Vapaalaskusta kiinnostuneille Tottorakka tarjoaa sekä luonnontilassa pääosin pidettävän Freeride-rinteen (nro 1.) sekä Tree Ride -metsälaskualueemme (nro 4). Tottorakan päälle nousu tapahtuu Ankkurihissillä.

Tottorakan rinteille pääset rinteestä 7. lähtevää siirtymäreittiä (nro 11.) pitkin ja takaisin Ounashisseille puolestaan rinteestä 5. lähtevää siirtymäreittiä (nro 12.) pitkin. Tottorakan rinteet löydät rinnekartastamme numeroilla 1.-5.

 

Rendin Lumimaa & rinne

Rendin Lumimaa on hurjan hauska paikka koko perheelle! Rinnekartastamme Rendin Lumimaa löytyy numerolla 10. Lumimaassa voi harrastaa kaikenlaista mukavaa lumiliikuntaa. Harjoittelurinteen lisäksi siellä sijaitsevat myös pulkkamäki ja tuubimäki, sekä tasapainoharjoitteluun tarkoitettu Lumikaruselli, jossa taitojaan voi harjoitella kaikilla mahdollisilla lumiliikuntavälineitä. Rendin Lumimaan ensirinteet sopivat erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska ne ovat lyhyitä ja loivia. Lähtöpaikalle nousu tapahtuu turvallisesti  ja mukavasti joko Taikamatolla tai Naruhissillä.

Mukavan paikan leikkien ja liikunnan keskelle tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tuvan taukopirtti, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka, sekä myös WC-tilat.

Rendin rinnealue elää ja muuttuu lähes vuosittain. Alueella ovat sijainneet aiemmin mm. Ounasvaaran ensimmäinen pujottelurinne (avattu v. 1943) ja myöhemmin Iso Street. Nykyisin kyseinen rinnelinjaus kiemurtelee alas aivan Ounasvaaran huipulta asti! Seikkailureitti löytyy rinnekartastamme numerolla 9. ja se alkaa samasta pisteestä Routalan rinteen (nro 8.) kanssa.

Rendi’s Snow World from Ounasvaara Ski Resort on Vimeo.

 

Snow Park

Snow Parkista löydät eritasoiset hyppyrit, reilit ja pressit, jotka huollamme päivittäin sekä käsin että koneella ajaen. Suorituspaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaava henkilökuntamme laskee myös itse aktiivisesti. Kuuntelemme mielellämme laskijoita ja otamme saamamme palautteen huomioon suorituspaikkojen rakentamisessa. Snow Park löytyy Ounashissien puolelta hiihtokeskusta ja rinnekartastamme numerolla 6.

Maltti on valttia! Muistathan tutustua suorituspaikkoihin ennen käyttöä, huomioida keliolosuhteet sekä valita laskulinjan taitotasosi mukaan!

Vapaalasku (Freeride)

”Freeride eli vapaalasku, on laskemista luonnonlumisella hoitamattomalla alueella, jossa laskulinjasi on vapaasti valittavissa eikä sääntöjä tunneta!”

Pääosin hoitamaton, luonnonlumella avattava Freeride-rinteemme sijaitsee Tottorakalla. Tottorakan rinteiden 3. ja 5. välistä löydät lisäksi Tree Ride -metsälaskualueemme, jossa laskutilaa on perinteistä metsikköä paremmin. Vapaalasku-rinteemme löydät rinnekartastamme numeroilla 1. ja 4.

Näiden lisäksi ympäri Ounasvaaraa löytyy rutkasti laskettavaa, mutta muistathan että merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu aina omalla vastuulla! Suosittelemme että ”Offareille” mennessä otat aina kaverin mukaan!

rinteelta-umpilumelle

Hiihtoladut

Ounasvaaran alueella on n. 100 km:n mittainen latuverkosto. Lisäksi Rovaniemeltä löytyy vielä toiset 100 km ylläpidettyjä latuja. Laduista n. 50 km on valaistuja. Kevättalvella Rovaniemeltä löytyykin jääladut mukaan lukien yhteensä n. 200 kilometriä hyvin hoidettuja maastohiihtolatuja. Hiihtokeskus sijaitsee n. 9 km:n (edestakaisin hiihdettynä) mittaisen Ensilumenladun varrella. Ensilumen latu avataan vuosittain lokakuun loppupuolella. Varastoitavan lumen avulla varmistetaan Rovaniemellä aina vähintäänkin puolen vuoden mittainen maastohiihtokausi. Latuverkoston monipuolisuuden lisäksi kehuja käyttäjiltä keräävät myös uskomattoman upeat erämaamaisemat, jollaisia on harvemmin tarjolla vain muutaman kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Kaupungin latukarttapalvelu

ensilumi