Ylös

Tänään

5°C

17.5.

1 / 9°C

18.5.

-1 / 9°C
fiFI

Kesä

Hiihtokeskuksen kesäsesonki käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla ja kestää koulujen alkamiseen eli elokuun puoliväliin asti.

Kesäkelkkarata

”Täällä on joka kesä käytävä!” on monen tyytyväisen lomalaisen kommentti kesäkelkkaradastamme. Ounasvaaran supersuosittu kesäkelkkarata alkaa vaaran huipulta, josta aukeaa laskijalle upea maisema. Kesäkelkkarata on kaikille sopiva aktiviteetti, sillä rata on turvallinen ja vauhti on jokaisen itse säädeltävissä. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu joko ala-asemalta tuolihissillä tai aloittamalla kierros yläasemalta Sky Hotellin päädystä. Ylhäällä lähtöpaikalla henkilökunta opastaa kelkan käytön ennen ensimmäistä laskua. Itse rata on teräksinen kouru, jolla on pituutta 750 metriä ja radan korkeusero on 110 metriä. Kelkan voi valita joko yhden tai kahden hengen malleista. Jokaisessa kelkassa on laskijan käytettävissä oleva jarru, joten vauhtia voi säädellä oman makunsa mukaan. Vesisateella kelkkarata suljetaan turvallisuussyistä.

Kesän hissiliput

HissiliputHinta
Kesäkelkkarata
1 kierros 10 €
4 kierrosta28 €
10 kierrosta50 €
Maisemahissi
Kierros (meno-paluu)10 €
Yksi suunta (ylös tai alas)5 €

Maisemahissi

Tuolihissillä voi tehdä matkan yhteen suuntaan, tai meno-paluu maisemakierroksen. Hissi pyörii myös sateella, mutta ukkosrintaman liikkuessa lähistölläkin hissi suljetaan heti turvallisuussyistä! Hissin tuoleissa on pyöräkoukut alamäkipyörien kuljetusta varten. Tämä mahdollistaa ajajille pienen lepotauon aina hissinousun ajaksi.

slide-4

Bike Park

Ounasvaaran Bike Parkin rakennetuista alamäkiradoista kesällä 2022 käytössä on kolme, kartan nrot: 1,2 ja 4 (sekä siirtymäreitit). Luokitukseltaan niistä yksi on sininen ja kaksi punaisia. Aktiiviharrastajille Ounasvaaran alueelta löytyy paljon myös merkitsemättömiä enskareittejä. Ounasvaara on toiminut usean mtb- ja endurokisan vauhdikkaana tapahtumapaikkana. Maastopyöräilijöille on tarjolla laaja reitistö pitkin Ounasvaaraa.

Noudatamme Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta löytyviä pyöräpuistoja koskevia sopimusehtoja. Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta löytyvät myös tärkeät ja rinneturvallisuutta lisäävät Bike Park -säännöt.

slide-4

Bike parkHissiliput
2 h 20 €
4 h30 €
1 pv39 €
Kausilippu99 €

VuokrausHinta  
Enduropyörät
2 h35 €
4 h50 €
1 pv65 €
SuojatHinta/krt
Full face -kypärä10 €
Suojat10 €
Kypärä6 €

Välinevuokraamo

Hiihtokeskuksen välinevuokraamossa on tarjolla fatbikeja ja enduropyöriä. Fatbikeja on saatavilla joko perinteisenä tai sähköavusteisena. Lisäksi lapsille on tarjolla dirty-pyöriä. Luonnollisesti tarjolla on myös pyöräilykypäröitä. Kesätarjontaamme täydentävät lähinnä lapsille sopivat polkuautot sekä alamäki- ja maastopyöräilyn harjoittelualueet.

vuokraa-ja-huollata

Kesän vuokraushinnat

Pyörävuokrat   
Fatbike"luomu"E-fat
3 h25 €45 €
1 pv45 €70 €
2 pv80 €130 €
Lisäpäivät a'40 €65 €
Cyclocross
3 h25 €
1 pv 45 €
2 pv80 €
Lisäpäivät a'40 €
Lasten maastopyörä
1 h15 €
3 h 25 €
1 pv35 €
Kypärävuokraus / krt6 €
Muuta
Vuokra-aika
1 krt = 24 h1 vko
Frisbeegolf-setti / krt
6 €
Sauvakävelysauvat / krt
6 €
Päiväreppu / krt
7 €35 €

Ounasvaara Outdoor Resort

Hiihtokeskuksen tuottamia palveluita täydentää Kemijoen rannassa sijaitseva Kesärafla Sauna. Saunomisen ja syömisen lisäksi sieltä voi vuokrata kesäpäivän leppoisaksi aktiviteetiksi SUP-laudan tai vaikkapa soutuveneen. Kesärafla Saunasta löytyy tunnetusti kaupungin ”kuuminta” kesäruokaa. Vaaran huipulla sijaitseva Sky Kitchen & View tarjoaa herkullisten ruoka-annosten päälle paikkakunnan parhaat näköalat. Hiihtokeskuksen naapurissa sijaitseva Santa Claus Golf tarjoaa mahdollisuuden pelaamiseen 18-rataisella kentällä ympäri vuorokauden. Kierros keskikesän yöttämässä yössä on unohtumaton elämys jokaiselle golffarille.

outdoor-resort