Ylös

Tänään

10°C

25.7.

12 / 22°C

26.7.

14 / 25°C
fiFI

Kesä

Hiihtokeskuksen kesäsesonki käynnistyy heti juhannuksen jälkeen. Kauden avauksesta koulujen kesälomien loppuun asti keskus on avoinna ma-la klo 12-19 (sunnuntaisin suljettu). Elokuussa palvelut ovat tarjolla ilta- ja viikonloppupainotteisesti: keskiviikkona klo 16-20 ja la-su klo 11-16.

Kesäkelkkarata

”Täällä on joka kesä käytävä!” on monen tyytyväisen lomalaisen kommentti kesäkelkkaradastamme. Ounasvaaran supersuosittu kesäkelkkarata alkaa vaaran huipulta, josta aukeaa laskijalle upea maisema. Kesäkelkkarata on kaikille sopiva aktiviteetti, sillä rata on turvallinen ja vauhti on jokaisen itse säädeltävissä. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu joko ala-asemalta tuolihissillä tai aloittamalla kierros yläasemalta Sky Hotellin päädystä. Ylhäällä lähtöpaikalla henkilökunta opastaa kelkan käytön ennen ensimmäistä laskua. Itse rata on teräksinen kouru, jolla on pituutta 750 metriä ja radan korkeusero on 110 metriä. Kelkan voi valita joko yhden tai kahden hengen malleista. Jokaisessa kelkassa on laskijan käytettävissä oleva jarru, joten vauhtia voi säädellä oman makunsa mukaan. Vesisateella kelkkarata suljetaan turvallisuussyistä.

Kesän hissiliput

HissiliputHinta
Kesäkelkkarata
1 kierros 10 €
4 kierrosta25 €
10 kierrosta49 €
Maisemahissi
Kierros (meno-paluu)10 €
Yksi suunta (ylös tai alas)5 €

Maisemahissi

Tuolihissillä voi tehdä matkan yhteen suuntaan, tai meno-paluu maisemakierroksen. Hissi pyörii myös sateella, mutta ukkosrintaman liikkuessa lähistölläkin hissi suljetaan heti turvallisuussyistä! Hissin tuoleissa on pyöräkoukut alamäkipyörien kuljetusta varten. Tämä mahdollistaa ajajille pienen lepotauon aina hissinousun ajaksi.

slide-4

Bike Park

Ounasvaaran Bike Parkissa pääsee ajamaan tulevana kesänä ainakin neljällä rakennetulla ja merkityllä alamäkiradalla. Luokitukseltaan niistä yksi on sininen ja kolme punaisia. Viides, luokitukseltaan musta rata ei ole kesällä 2021 vielä täysin valmis. Lisäksi tarjolla on junnuille ja aloittelijoille oma Trainee park sekä erillinen Pump track, joissa on hyvä harjoitella pyörän kanssa tasapainon hallintaa. Aktiiviharrastajille Ounasvaaran alueelta löytyy paljon myös merkitsemättömiä enskareittejä. Ounasvaara on toiminut usean mtb- ja endurokisan vauhdikkaana tapahtumapaikkana. Maastopyöräilijöille on tarjolla laaja reitistö pitkin Ounasvaaraa.

Noudatamme Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta löytyviä pyöräpuistoja koskevia sopimusehtoja. Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta löytyvät myös tärkeät ja rinneturvallisuutta lisäävät Bike Park -säännöt.

slide-4

Bike parkHissiliput
2 h 20 €
4 h30 €
1 pv40 €
Kausilippu99 € (198 €)

VuokrausHinta  
Enduropyörät
2 h35 €
4 h50 €
1 pv65 €
SuojatHinta/krt
Full face -kypärä10 €
Suojat10 €
Kypärä6 €

Välinevuokraamo

Hiihtokeskuksen välinevuokraamossa on tarjolla fatbikeja ja enduropyöriä. Fatbikeja on saatavilla joko perinteisenä tai sähköavusteisena. Lisäksi lapsille on tarjolla dirty-pyöriä. Luonnollisesti tarjolla on myös pyöräilykypäröitä. Kesätarjontaamme täydentävät lähinnä lapsille sopivat polkuautot sekä alamäki- ja maastopyöräilyn harjoittelualueet.

vuokraa-ja-huollata

Kesän vuokraushinnat

Pyörävuokrat   
Fatbike"luomu"E-fat
3 h25 €45 €
1 pv45 €70 €
2 pv80 €130 €
Lisäpäivät a'40 €65 €
Cyclocross
3 h25 €
1 pv 45 €
2 pv80 €
Lisäpäivät a'40 €
Lasten maastopyörä
1 h15 €
3 h 25 €
1 pv35 €
Kypärävuokraus / krt6 €
Muuta
Vuokra-aika
1 krt = 24 h1 vko
Frisbeegolf-setti / krt
6 €
Sauvakävelysauvat / krt
6 €
Päiväreppu / krt
7 €35 €

Ounasvaara Outdoor Resort

Hiihtokeskuksen tuottamia palveluita täydentävät Kemijoen rannassa sijaitseva Kesärafla Sauna, josta voi vuokrata kesäpäivän leppoisaksi aktiviteetiksi vaikkapa SUP-laudan tai soutuveneen. Lisäksi hiihtokeskuksen Tottorakan puolen naapurissa sijaitsee täysimittainen 18-reikäinen golfkenttä. Yöttömän yön golfkierros Oukulla on takuulla elämys, joka ei unohdu ihan heti. Kesän ”kuuminta” ruokaa tarjoavat hiihtokeskuksen kohdalla Kemijoen rannassa sijaisteva Kesärafla Sauna tai vaaran huipulla sijaitseva Sky Kitchen & View.

outdoor-resort