Ylös

Tänään

2°C

21.5.

2 / 10°C

22.5.

6 / 14°C
fiFI

Palvelut

Laskettelu

Ounasvaaran Hiihtokeskus on täyden kympin keskus. Tarjolla on 10 eri tasoista laskettelurinnettä sekä Rendi Park. Ounashissien päärinteet sopivat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Päärinteiden vieressä sijaitsee supersuosittu Snowpark. Perheiden pienimmille sekä aloittelijoille keskuksessa on erillinen lumiaidattu Rendi Park, jonka harjoittelualue on laaja ja rinneprofilli hyvin loiva. Rendi Parkin kahdesta hissistä toinen on helppokäyttöinen mattohissi, ja toinen vähän vaativampi naruhissi. Lisäksi alueelta löytyvät myös tuubimäki ja lumikaruselli.

Hiihtokeskuksen toinen puoli, eli Tottorakka sijaitsee noin puoli kilometriä itään pääkeskuksesta. Sinne pääsee kätevästi Easy-siirtymärinnettä (nro 6) pitkin. Toton rinnevalikoima tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaampaan menoon, ja yksi rinteistä onkin FIS-tason kilparinne. Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia rinteiden pinnanmuotojen ja jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakka tarjoaa laskettavaa myös hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskemisesta pitäville joko Freeride-luonnonlumirinteessä tai Treeride-metsälaskualueella.

Pidätämme oikeuden ilmoitettujen aukioloaikojen muutoksiin sekä oikeuden määrätä, mitkä hissit ja rinteet ovat käytössä. Hiihtokeskuksella on oikeus avata ja sulkea hiihtokeskus sääolosuhteiden ja käyttäjämäärien mukaan.

Lue lisää

slide-4

Rendi Park

Rend Park tarjoaa turvallisen lumiaidalla rajatun erillisen harjoittelualueen laskettelun alkeiden opetteluun. Harjoittelurinteen lisäksi puistossa on myös supersuosittu tuubimäki. Lumimaan tunnelin sisääntulon vierestä löytyy myös lumikaruselli, jossa voi harjoitella vaikka tasapainon hallintaa eri välineillä ennen rinteeseen suuntaamista.

Lumimaan rinnealue sopii erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska rinteet ovat leveitä, loivia ja lyhyitä. Lisäksi hissinousu tapahtuu mattohissillä helposti. Toinen puiston hisseistä on alueen takaosassa sijaitseva naruhissi.

Mukavan taukopaikan lumella puuhastelun ohessa tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tupa, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka. Lisäksi rakennuksesta löytyvät WC-tilat.

HIIHTOKOULU KAUSI 2023-24

Hiihtokouluun osallistuminen ei ole iästä tai taitotasosta kiinni. Opettajamme ovat koulutettuja hiihdonopettajia sekä ohjaajia. Hiihtokoulutunteja sekä kursseja voi tiedustella ja varata sähköpostitse: ski.ounasvaara@laplandhotels.com . Suosittelemme tekemään varauksen etukäteen viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä varmistaaksenne saatavuuden. Ryhmätunneilla minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

RYHMÄTUNNIT

Lasten Wernerikurssit
Werneri-kursseillamme lapset oppivat turvallisesti uusia taitoja yhdessä hiihdonopettajan kanssa. Opettajamme antavat lapsille positiivisen kosketuksen laskettelun maailmaan ja samalla lapset saavat uusia ystäviä. Lasten kanssa oppiminen tapahtuu monesti leikin kautta ja melkein huomaamatta.

Kaudella 2023-24 Werneri kursseja järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin viikoilla 48 – 50 ja 2 – 6 sekä 11 – 13

Hiihtolomien luminaperokurssit:
VKO 8: Ma 19.-Ti 20.2.2024 klo 13.00-13.45
VKO 9: Ma 26.-Ti 27.2.2024 klo 11.00-11.45
VKO 10: Ma 4.-Ti 5.3.2024 klo 11.00-11.45

Hiihtolomien Lumi- sekä lumilautawernerikurssit:
VKO 8: Ma 18.-Ti 19.2.2024 klo 11.00-12.40
VKO 9: Ma 26.-Ti 27.2.2024 klo 12.00-13.40
VKO 10: Ma 4.-Ti 5.3.2024 klo 12.00-13.40

LUMINAPERO, LA-SU klo 10:00-10:45 (4-6 v.)
Tunti on tarkoitettu 4 – 6 vuotiaille perheen pienimmille, joilla ei ole vielä aiempaa kokemusta. Lapsi osaa jo toimia ryhmässä ilman vanhempia. Kurssin aikana tutustutaan välineisiin ja opetellaan seisomaan ja liikkumaan suksien kanssa. Harjoitellaan mattohissin käyttöä sekä vauhdinhallintaa. Ryhmässä toimien ja leikkien avulla lapsi saa turvallisen ensikosketuksen lajiin. Luminapero-kurssin kesto on 2 x 45 minuuttia. Minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

LUMIWERNERI: LA-SU 11:00-12:40 (6–10 v.)
LumiWerneri on aloittelevalle 6-10 -vuotiaille laskettelijalle tarkoitettu kurssi. Käymme läpi laskettelun perustaidot ja -tiedot. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme laskettelun perustaitoja suksilla seisomisesta aina vauhdin hallintaan saakka. Harjoittelemme myös matto- ja naruhissin käyttöä. LumiWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia. Minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

VAUHTIWERNERI: LA-SU 14:00-15:40 (6–11 v.)
VauhtiWerneri on jatkotason ohjelma 6-11 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo pysähtyä ja kääntyä suksilla sekä kulkea hississä. Kurssin jälkeen nuori hiihtäjä pystyy itsenäisesti ja omatoimisesti nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtiWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 100 minuuttia. Minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

VauhtiWernerin jälkeen hiihtäjä on valmis jatkamaan harrastustaan esimerkiksi Tanja Poutiaisen Sporttikerhossa.

LAUTAWERNERI: LA-SU 11:00-12:40 (6–12 v.)
LautaWerneri on aloittelevan lautailijan kurssi 6-12 -vuotiaille lapsille. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme lautailun perusteita sekä matto- ja naruhissin käyttöä. LautaWernerin jälkeen lapsi voi harjoitella itsenäisesti opittuja taitoja. LautaWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia. Minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

YKSITYISTUNNIT

Easy Start on täydellinen tuote aloittelijoille tai matkailijalle. Paketti sisältää kaiken minkä tarvitset: 90 minuutin oppitunnin, hissilipun sekä välinevuokran. Kokonaiskesto 3 tuntia. Näin voit jatkaa harjoittelemista vielä omatoimisesti heti oppitunnin jälkeen. Minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

45 minuutin yksityistunti (4-8 vuotiaille) Alppihiihto

90 minuutin yksityistunti Alppihiihto, lumilauta, telemark tai maastohiihto

Tunnit kannattaa varata etukäteen viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä. Oppitunnille on hyvä tulla ajoissa, jotta opetuksen alkaessa välineet on sovitettu ja haettu vuokraamosta. Hissinousut sisältyvät opetukseen, joten hissilippua et tarvitse. Hiihtokoulun päivystävän opettajan tavoitat sähköpostilla ski.ounasvaara@laplandhotels.com tai puhelimitse numerosta 050 5333388.

Tiedustelut: ski.ounasvaara@laplandhotels.com
050 533 33 88

Hinnasto

opi-laskemaan-oikein

oukku-2016_ski-school_easy-start_2

Välinevuokraamo (aukeaa ½ h ennen hissejä)

Monipuolinen ja nykyaikainen vuokraamokalustomme takaa, että laskukokemuksesi onnistuminen ei jää kiinni omien välineiden puutteesta! Sekä suksi- että lumilautakalustomme uusitaan ja huolletaan nopeassa tahdissa, joten lasket aina nykyaikaisilla ja huippukuntoisilla varusteilla! Valikoimaamme kuuluvat laskettelusukset, lumilaudat sekä maastohiihtovälineet.

Hinnasto

vuokraa-ja-huollata

Rinneravintola Alpenjäger

Rinneravintolamme nimi Alpenjäger juontaa historiasta. Toisen maailmansodan aikana Rovaniemelle sijoitetun Saksan 20. vuoristoarmeijan alppijääkärit yhdessä Ounasvaaran Hiihtoseuran alppijaoston aktiivien kanssa raivasivat Ounasvaaran ensimmäisen pujottelurinteen (nyk. Vanha kisarinne), jossa järjestettiinkin sitten jo vuonna 1943 Ounasvaaran ensimmäiset pujottelukisat.
Viihtyisä ravintolamme tarjoaa perinteisiä alamäkielämään kuuluvia ruoka-annoksia kuten herkullisia hampurilaisia ja maistuvia pizzoja. Päivittäin tarjolla on myös uunituoreita leipomuksia. Eikä unohtaa sovi myöskään jokaisen laskettelijan rakastamaa Tazza-kaakaota. Lomasesonkien aikaan tarjolla päivittäin vaihtuva keittolounas. Ravintolassa on A-oikeudet.

ravintola