Ylös

Tänään

-12°C

3.12.

-6 / 0°C

4.12.

-5 / -4°C
fiFI

Palvelut

Laskettelu

Ounasvaaran Hiihtokeskus tarjoaa vaihtelevan valikoiman eritasoisia rinteitä, yhteensä 13 kpl. Niistä kaksi on lasten rinteitä. Ounashissien päärinteet sopivat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Lisäksi Vuopalanrinteen reunasta löytyy myös Street/Snowpark. Perheiden pienimmille sekä aloittelijoille keskuksessa on erillinen Rendin Lumimaa. Loivarinteisellä ja laajalla harjoittelualeella hisseinä ovat helppokäyttöinen mattohissi ja naruhissi. Lisäksi Rendin Lumimaasta löytyy myös supersuosittu tuubimäki sekä lumikaruselli.

Hiihtokeskuksen toinen puoli, eli Tottorakka sijaitsee noin puolen kilometrin päässä idän suuntaan. Sinne pääsee kätevästi uutta siirtymärinnettä (nro 6) pitkin. Toton rinnevalikoima tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaampaan menoon, ja yksi rinteistä onkin FIS-tason kilparinne. Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia rinteiden pinnanmuotojen ja jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakka tarjoaa laskettavaa myös hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskemisesta pitäville joko Freeride-luonnonlumirinteessä tai Treeride-metsälaskualueella.

Lue lisää

slide-4

Rendin Lumimaa

Rendin Lumimaa tarjoaa mukavan ja turvallisen erillisalueen lumiaidan takana, ja mikä parasta, niin heti kauden alusta asti.
Harjoittelurinteiden lisäksi Lumimaassa on myös supersuosittu tuubimäki, johon tehtiin kaudelle 2019-20 parannuksia. Lumimaan tunnelin sisääntulon vierestä löytyy Lumikaruselli, jossa voi harjoitella tasapainon hallintaa erityyppisillä lumiliikuntavälineillä tai sitten vain leikkiä ja nauttia.

Lumimaan rinnealue sopii erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska rinteet ovat loivia ja lyhyitä. Lisäksi hissinousu tapahtuu helposti mattohissillä. Alueen takaosassa sijaitsevalla Naruhissillä voi kivuta Lumimaan huipulle, revontulien tähystämispaikalle. Mitään takuita revontulien näkemiselle emme kuitenkaan voi luvata.

Mukavan paikan lumella puuhastelun väliajalle tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tuvan taukopirtti, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka. Lisäksi rakennuksesta löytyvät WC-tilat.

Hiihtokoulu

Lasten Werneri-kurssit

Werneri-kursseillamme lapset oppivat turvallisesti uusia taitoja yhdessä hiihdonopettajan kanssa. Opettajamme antavat lapsille positiivisen kosketuksen laskettelun maailmaan ja samalla lapset saavat uusia ystäviä. Lasten kanssa oppiminen tapahtuu monesti leikin kautta ja melkein huomaamatta. Hiihtokoulumme tarjoaa opetusta alppihiihdossa ja lumilautailussa. Hiihtokouluun osallistuminen ei ole iästä tai taitotasosta kiinni. Opettajamme ovat Suomen Hiihdonopettajat Ry:n (SHOry) kouluttamia ja auktorisoimia.

Tarjoamme Werneri kursseja pääsääntöisesti viikonloppuisin

Suksikurssit

Luminapero, lauantaisin klo 10:00-10:45 (4-6 v.)
Tunti on tarkoitettu 4 – 6 vuotiaille perheen pienimmille, joilla ei ole vielä aiempaa kokemusta. Lapsi osaa jo toimia ryhmässä ilman vanhempia. Tunnin aikana tutustutaan välineisiin ja opetellaan seisomaan ja liikkumaan suksien kanssa. Ryhmässä toimien ja leikkien avulla lapsi saa turvallisen ensikosketuksen lajiin. Luminapero-kurssin kesto on 45 minuuttia.

LumiWerneri: aloittelijoiden laskettelukurssi LA-SU 11:00-12:40 (5–10 v.)
LumiWerneri on aloittelevalle 5-10 -vuotiaille laskettelijalle tarkoitettu kurssi. Käymme läpi laskettelun perustaidot ja -tiedot. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme laskettelun perustaitoja suksilla seisomisesta aina vauhdin hallintaan saakka. Harjoittelemme myös matto- ja naruhissin käyttöä. LumiWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VauhtiWerneri: jatkotason laskettelu LA-SU 14:00-15:40 (6–11 v.)
VauhtiWerneri on jatkotason ohjelma 6-11 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo pysähtyä ja kääntyä suksilla. Kurssin jälkeen nuori hiihtäjä pystyy itsenäisesti ja omatoimisesti nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtiWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VauhtiWernerin jälkeen hiihtäjä on valmis jatkamaan harrastustaan esimerkiksi Tanjan Alppikoulussa.

Lumilautakurssit

LautaWerneri: aloittelijoiden lumilautailukurssi LA-SU 11:00-12:40 (6–12 v.)
LautaWerneri on aloittelevan lautailijan kurssi 6-12 -vuotiaille lapsille. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme lautailun perusteita sekä matto- ja naruhissin käyttöä. LautaWernerin jälkeen lapsi voi harjoitella itsenäisesti opittuja taitoja. LautaWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VauhtilautaWerneri: jatkotaso lumilauta LA-SU 14:00-15:40 (8–13 v.)
VauhtilautaWerneri on jatkotason kurssi 8-13 -vuotiaille lautailijoille. Kurssin aikana kehitämme jo opittuja taitoja sekä harjoittelemme erilaisia niksejä ja temppuja. Kurssin jälkeen lautailija pystyy nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtilautaWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

Kurssille voi varata paikan sähköpostitse ski.ounasvaara@laplandhotels.com . Muista ilmoittautua viimeistään kurssia edeltävänä päivänä klo 16 mennessä.
 

Lasten Parkki startti

Nyt on mahdollisuus tutustua freestyle laskuun turvallisesti hiihdonopettajan ohjauksessa. Kaksipäiväinen kurssi on tarkoitettu freestyle hiihtoa aloitteville. Kurssilla tehdään matalan kynnyksen harjoitteita ja edetään kurssilaisten taitotason mukaan.

Kurssi: 2 * 100 min
Kurssin hinta: 70 EUR/hlö
Ikäraja: 7 vuotta

Vaatimustaso: twintip sukset, sujuvat käännökset yhdensuuntaisin suksin sekä omatoiminen hissinkäyttö
Twin tip suksien vuokraus kurssin ajaksi: 10 EUR/hlö

Tiedustelut: ski.ounasvaara@laplandhotels.com
050 533 33 88

Hinnasto

opi-laskemaan-oikein

Hiihtokoulun yksityistunnit

Easy Start on täydellinen tuote aloittelijoille. Paketti sisältää kaiken minkä tarvitset: 45 minuutin oppitunnin tai 90 minuutin oppitunnin, 4 tunnin hissilipun sekä 4 tunnin välinevuokran. Oppitunnin jälkeen voit jatkaa oppimaasi omatoimisesti.

45 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

90 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

Lumikenkäretki – Hiihtokeskuksen hiihtokoulu tarjoaa ohjatun lumikenkäretken. Nauti Ounasvaaran kauniista maisemista lumikenkäillen. Retken kesto 2 tuntia. Hinta sisältää opetuksen ja välineet.

Tunnit kannattaa varata etukäteen päivää ennen klo 16 mennessä. Oppitunnille on hyvä tulla ajoissa, jotta opetuksen alkaessa välineet on sovitettu ja haettu vuokraamosta. Hissilippua ei tuntien aikana tarvita, sillä nousut kuuluvat opetukseen. Hiihtokoulun päivystävän opettajan tavoitat sähköpostilla ski.ounasvaara@laplandhotels.com tai puhelimitse numerosta 050 5333388.

Hinnasto

oukku-2016_ski-school_easy-start_2

Välinevuokraamo

Monipuolinen ja nykyaikainen vuokraamokalustomme takaa, että laskukokemuksesi onnistuminen ei jää kiinni omien välineiden puutteesta! Sekä suksi- että lumilautakalustomme uusitaan ja huolletaan nopeassa tahdissa, joten lasket aina nykyaikaisilla ja huippukuntoisilla varusteilla! Valikoimaamme kuuluvat Salomon-laskettelusukset, Nitron sekä Burtonin lumilaudat, Telemark-sukset, maastohiihtovälineet sekä lumikengät.

Hinnasto

vuokraa-ja-huollata

Rinneravintola Alpenjäger

Alppihiihto kotiutui Suomeen 1930-luvun puolivälissä. Saksan ja Itävallan armeijan alppijääkärit olivat mukana raivaamassa ensimmäistä pujottelurinnettä Ounasvaaralla 1943. Ravintolan nimi Alpenjäger juontaa siis tuosta historiasta.
Viihtyisä ravintolamme tarjoaa perinteisiä alamäkielämään kuuluvia ruoka-annoksia kuten herkullisia hampurilaisia ja maistuvia pizzoja. Päivittäin on myös tarjolla uunituoreita leipomuksia. Eikä unohtaa sovi myöskään jokaisen laskettelijan rakastamaa Tazza-kaakaota. Loma-aikoina meidän tarjonnasta löytyy myös päivittäin vaihtuva keittolounas. Ravintolassa on A-oikeudet. Ravintolamme ja keittiö palvelevat arkisin klo 10.30-19.00 ja viikonloppuisin 10.30-17.00.

ravintola

Talvikelkkailu

Ounasvaaran vauhdikas Talvikelkkarata tarjoaa toisenlaisen tavan laskea alas Ounasvaaralta. Erillinen 800 metriä pitkä rata on rakennettu nimenomaan talvikelkkailua varten. Talvikäyttöön suunnitellut kelkat on varustettu ohjauspyörällä ja jarrulla, joten voit turvallisesti kokea vauhdin hurman. Laskujen välissä voit ihailla upeita maisemia ja vaihtaa vinkit ajolinjoista kaverin kanssa, sillä nouseminen radan alkuun tapahtuu mukavasti tuolihissin avulla.

Tarjolla tammi-maaliskuussa säiden salliessa aina tiistaisin ja torstaisin klo 15:00-17:00.         
Hinta: 85 EUR/hlö. Hinta sisältää: 2 tuntia talvikelkkaradalla, hissilipun, kypärän ja opastuksen.
Minimi 2 hlöä. Varaukset helposti nettikaupan kautta edelliseen päivään klo 15 mennessä.

Muina aikoina tilauksesta ryhmille. Minimiryhmäkoko 10 henkilöä. – Pakkasraja -18 astetta. – Laskijan minimi-ikä 12 vuotta.
Tiedustelut ja varaukset – sähköpostilla sales@ounasvaara.fi – tai puhelimitse +358 50 5333388.

Hinnasto

talvikelkkailu

Kesätoiminta

Hiihtokeskuksen kesäsesonki käynnistyy aina juhannuksen jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä. Kauden avauksesta koulujen kesälomien loppuun asti hiihtokeskus on avoinna ma-la klo 12-19 (su suljettu).
Elokuussa syyskesän palvelut ovat tarjolla kolmena päivänä viikossa: ke klo 16-20 ja la-su klo 11-16.
Hissi pyörii myös sateella, mutta kesäkelkkarata on silloin suljettu! Ukkossäällä hissi suljetaan turvallisuussyistä.

Kesäkelkkarata

”Täällä on joka kesä käytävä!” on monen tyytyväisen lomalaisen kommentti kesäkelkkaradastamme. Ounasvaaran supersuosittu kesäkelkkarata alkaa vaaran huipulta, josta aukeaa laskijalle upea maisema. Kesäkelkkarata on kaikille sopiva aktiviteetti, sillä rata on turvallinen ja vauhti on jokaisen itse säädeltävissä. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu ala-asemalta tuolihissillä. Ylhäällä lähtöpaikalla henkilökunta opastaa kelkan käytössä. Kesäkelkkarata on teräksinen kouru, jonka mitta on 750 metriä ja korkeusero 110 m. Kesäkelkkaradan kelkat ovat joko yhdelle tai kahdelle hengelle. Jokaisessa kelkassa on laskijan käytettävissä oleva jarru, joten vauhtia voi säädellä oman makunsa mukaan.

Maisemahissi

Tuolihissillä voi tehdä matkan yhteen suuntaan joko ylös- tai alaspäin, tai meno-paluu maisemakierroksen. Ukkosrintaman lähestyessä hissi suljetaan turvallisuussyistä.
Vaaran laelta aukeaa aivan upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin ja huipulla matkailija on myös hieman lähempänä keskiyön aurinkoa. Ounasvaaralla voi myös tehdä patikkaretkiä esimerkiksi Juhannuskallion ja Tottorakan huipun välillä.

slide-4

Bike Park

Ounasvaaran Bike Parkissa voit ajaa merkittyjä alamäkipyöräreittejä. Nouset vaaran huipulle helposti pyörän kanssa tuolihissillä. Hissi pyörii myös sateella, mutta ukkossäällä se suljetaan aina turvallisuussyistä. Rinnealueelta löytyy helppojen reittien lisäksi myös paljon merkitsemättömiä reittejä aktiiviharrastajille. Ounasvaara onkin toiminut usean mtb- ja endurokisan vauhdikkaana tapahtumapaikkana. Maastopyöräilijöiden käytössä Ounasvaaralla on runsas reitistö.

Ounasvaaran Bike Parkissa on merkittyjä alamäkipyöräreittejä kolmea eri tasoa:

Free ride (pituus 1350m) = Helppo
DH Dirt (pituus 790m) = Keskivaikea
DH Black (pituus 740m) = Vaikea

Välinevuokraamo

Hiihtokeskuksen välinevuokraamossa on tarjolla fatbikeja ja enduropyöriä. Fatbikeja on saatavilla joko perinteisenä tai sähköavusteisena. Lisäksi lapsille on tarjolla dirt-pyöriä. Luonnollisesti vuokraamme myös pyöräilykypäröitä.

Noudatamme pyöräpuistoja koskevia alan toimitusehtoja (https://www.ski.fi/info/sopimusehdot/bikepark-sopimusehdot/ ). Myös Bike park -säännöt löytyvät Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta (https://www.ski.fi/info/rinneturvallisuus/ ).

slide-4

Muut palvelut

Kaikki hiihtokeskuksen pääsyliput myydään välinevuokraamossa. Hissiliput ovat saatavilla myös verkkokaupastamme.

Ounasvaaralta löytyy tekemistä jokaiselle. Perheen pienimmille löytyy polkuautoja ja dirt-pyöriä, joista jälkimmäinen on yksi parhaista tavoista opetella pyöränhallintaa. Molemmille välineille on omat rata-alueensa hissien ala-aseman läheisyydessä.

Hiihtokeskuksen välinevuokraamosta on saatavissa kesäaikaan pyörien lisäksi myös frisbeegolf-settejä, sauvakävelysauvoja, lasten kantorinkkoja ja päiväreppuja. Minimivuokrausaika on 1 vrk.

Ounasvaara Outdoor Resortin alueeltä löytyy myös 18-korin frisbeegolfrata. Jos perinteinen golf on lähempänä sydäntä, löytyy alueelta myös Santa Claus Golf golfkenttä, jonka väyliltä avautuvat ehkä Suomen kauneimmat golf-maisemat. Molemmat golfradat ovat käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Yöttömän yön golfkierros on takuulla elämys, joka ei ihan heti unohdu.

slide-4

Vesille ja burgerille Kesärafla Saunalle

Ounasvaara Outdoor Resort ulottuu aina Kemijoen rantaan asti mistä löytyy kaupungin tunnetuin hiiligrilli burgereineen, sekä myös yleinen sauna. Rannasta on mahdollisuus vuokrata SUP-lautoja tai soutuvene ja lähteä melomaan pitkin Suomen pisintä jokea. Vesiretken jälkeen voi virkistäytyä Kesäraflan yleisessä saunassa tai pulahtaa laiturilta Kemijokeen. Tämän jälkeen hiiligrillin antimista on mahdotonta kieltäytyä.

Lapin ruokakulttuurin huipulle

Maisemahissi vie myös lappilaisen ruokakulttuurin huipulle Sky Kitchen&View ravintolaan. Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon jo vuosia valittu ravintola tarjoaa taatusti unohtumattoman a’la carte -illallisen juomineen.