Ylös

Tänään

7°C

22.4.

-2 / 7°C

23.4.

-2 / 5°C
fiFI

Palvelut

Laskettelu

Ounasvaaran Hiihtokeskus tarjoaa vaihtelevan valikoiman eritasoisia rinteitä, yhteensä 13 kpl. Niistä kaksi on lasten rinteitä. Ounashissien päärinteet sopivat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Lisäksi Vuopalanrinteen reunasta löytyy myös Street/Snowpark. Perheiden pienimmille sekä aloittelijoille keskuksessa on erillinen Rendin Lumimaa. Loivarinteisellä ja laajalla harjoittelualeella hisseinä ovat helppokäyttöinen mattohissi ja naruhissi. Lisäksi Rendin Lumimaasta löytyy myös supersuosittu tuubimäki sekä lumikaruselli.

Hiihtokeskuksen toinen puoli, eli Tottorakka sijaitsee noin puolen kilometrin päässä idän suuntaan. Sinne pääsee kätevästi uutta siirtymärinnettä (nro 6) pitkin. Toton rinnevalikoima tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaampaan menoon, ja yksi rinteistä onkin FIS-tason kilparinne. Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia rinteiden pinnanmuotojen ja jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakka tarjoaa laskettavaa myös hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskemisesta pitäville joko Freeride-luonnonlumirinteessä tai Treeride-metsälaskualueella.

Lue lisää

slide-4

Rendin Lumimaa

Rendin Lumimaa tarjoaa turvallisen lumiaidalla rajatun erillisen harjoittelualueen laskettelun alkeiden opetteluun. Harjoittelurinteiden lisäksi Lumimaassa on myös supersuosittu tuubimäki. Lumimaan tunnelin sisääntulon vierestä löytyy ensimmäiseksi Lumikaruselli, jossa voi harjoitella vaikka tasapainon hallintaa eri välineillä ennen rinteeseen suuntaamista.

Lumimaan rinnealue sopii erinomaisesti lapsille ja aloittelijoille, koska rinteet ovat leveitä, loivia ja lyhyitä. Lisäksi hissinousu tapahtuu helposti mattohissi. Astetta vaativampi hissi on alueen takaosassa sijaitseva naruhissi.

Mukavan taukopaikan lumella puuhastelun ohessa tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tupa, jossa on lapsille myös sisäleikkipaikka. Lisäksi rakennuksesta löytyvät WC-tilat.

Hiihtokoulu

Hiihtokoulutunteja sekä kursseja voi tiedustella ja varata sähköpostitse: ski.ounasvaara@laplandhotels.com . Suosittelemme tekemään varauksen etukäteen. Lasten Werneri kursseilla minimi osallistujamäärä on 2 hlöä.

LASTEN WERNERIKURSSIT

Werneri-kursseillamme lapset oppivat turvallisesti uusia taitoja yhdessä hiihdonopettajan kanssa. Opettajamme antavat lapsille positiivisen kosketuksen laskettelun maailmaan ja samalla lapset saavat uusia ystäviä. Lasten kanssa oppiminen tapahtuu monesti leikin kautta ja melkein huomaamatta. Hiihtokouluun osallistuminen ei ole iästä tai taitotasosta kiinni. Opettajamme ovat Suomen Hiihdonopettajat Ry:n (SHOry) kouluttamia ja auktorisoimia.

Tarjoamme Werneri kursseja viikonloppuisin vkot 50-51, 2-6 sekä 11-13

Suksikurssit

LUMINAPERO, lauantaisin klo 10:00-10:45 (4-6 v.)
Tunti on tarkoitettu 4 – 6 vuotiaille perheen pienimmille, joilla ei ole vielä aiempaa kokemusta. Lapsi osaa jo toimia ryhmässä ilman vanhempia. Tunnin aikana tutustutaan välineisiin ja opetellaan seisomaan ja liikkumaan suksien kanssa. Ryhmässä toimien ja leikkien avulla lapsi saa turvallisen ensikosketuksen lajiin. Luminapero-kurssin kesto on 45 minuuttia.

LUMIWERNERI: LA-SU 11:00-12:40 (6–10 v.)
LumiWerneri on aloittelevalle 6-10 -vuotiaille laskettelijalle tarkoitettu kurssi. Käymme läpi laskettelun perustaidot ja -tiedot. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme laskettelun perustaitoja suksilla seisomisesta aina vauhdin hallintaan saakka. Harjoittelemme myös matto- ja naruhissin käyttöä. LumiWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VAUHTIWERNERI: LA-SU 14:00-15:40 (6–11 v.)
VauhtiWerneri on jatkotason ohjelma 6-11 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo pysähtyä ja kääntyä suksilla. Kurssin jälkeen nuori hiihtäjä pystyy itsenäisesti ja omatoimisesti nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtiWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VauhtiWernerin jälkeen hiihtäjä on valmis jatkamaan harrastustaan esimerkiksi Tanjan Alppikoulussa.

Lumilautakurssit

LAUTAWERNERI: LA-SU 11:00-12:40 (6–12 v.)
LautaWerneri on aloittelevan lautailijan kurssi 6-12 -vuotiaille lapsille. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme lautailun perusteita sekä matto- ja naruhissin käyttöä. LautaWernerin jälkeen lapsi voi harjoitella itsenäisesti opittuja taitoja. LautaWerneri kurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

VAUHTILAUTAWERNERI: LA-SU 14:00-15:40 (8–13 v.)
VauhtilautaWerneri on jatkotason kurssi 8-13 -vuotiaille lautailijoille. Kurssin aikana kehitämme jo opittuja taitoja sekä harjoittelemme erilaisia niksejä ja temppuja. Kurssin jälkeen lautailija pystyy nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtilautaWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 100 minuuttia.

Kurssille ilmoittautuminen
Sähköpostitse ski.ounasvaara@laplandhotels.com . Muista ilmoittautua viimeistään kurssia edeltävänä päivänä klo 16 mennessä.
 

Lasten Parkki startti

Nyt on mahdollisuus tutustua freestyle laskuun turvallisesti hiihdonopettajan ohjauksessa. Kaksipäiväinen kurssi on tarkoitettu freestyle hiihtoa aloitteville. Kurssilla tehdään matalan kynnyksen harjoitteita ja edetään kurssilaisten taitotason mukaan.

Kurssi: 2 * 100 min
Kurssin hinta: 70 EUR/hlö
Ikäraja: 7 vuotta

Vaatimustaso: twintip sukset, sujuvat käännökset yhdensuuntaisin suksin sekä omatoiminen hissinkäyttö
Twin tip suksien vuokraus kurssin ajaksi: 10 EUR/hlö

Tiedustelut: ski.ounasvaara@laplandhotels.com
050 533 33 88

Hinnasto

opi-laskemaan-oikein

Hiihtokoulun yksityistunnit

Easy Start on täydellinen tuote aloittelijoille. Paketti sisältää kaiken minkä tarvitset: 45 minuutin oppitunnin tai 90 minuutin oppitunnin, 4 tunnin hissilipun sekä 4 tunnin välinevuokran. Oppitunnin jälkeen voit jatkaa oppimaasi omatoimisesti.

45 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

90 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

Lumikenkäretki – Hiihtokeskuksen hiihtokoulu tarjoaa ohjatun lumikenkäretken. Nauti Ounasvaaran kauniista maisemista lumikenkäillen. Retken kesto 2 tuntia. Hinta sisältää opetuksen ja välineet.

Tunnit kannattaa varata etukäteen päivää ennen klo 16 mennessä. Oppitunnille on hyvä tulla ajoissa, jotta opetuksen alkaessa välineet on sovitettu ja haettu vuokraamosta. Hissilippua ei tuntien aikana tarvita, sillä nousut kuuluvat opetukseen. Hiihtokoulun päivystävän opettajan tavoitat sähköpostilla ski.ounasvaara@laplandhotels.com tai puhelimitse numerosta 050 5333388.

Hinnasto

oukku-2016_ski-school_easy-start_2

Välinevuokraamo

Monipuolinen ja nykyaikainen vuokraamokalustomme takaa, että laskukokemuksesi onnistuminen ei jää kiinni omien välineiden puutteesta! Sekä suksi- että lumilautakalustomme uusitaan ja huolletaan nopeassa tahdissa, joten lasket aina nykyaikaisilla ja huippukuntoisilla varusteilla! Valikoimaamme kuuluvat Salomon-laskettelusukset, Nitron sekä Burtonin lumilaudat, Telemark-sukset, maastohiihtovälineet sekä lumikengät.

Hinnasto

vuokraa-ja-huollata

Rinneravintola Alpenjäger

Rinneravintolamme nimi Alpenjäger juontaa historiasta. Alppihiihto kotiutui Suomeen 1930-luvun puolivälissä. Toisen maailmansodan aikana Rovaniemelle sijoitetun Saksan 20. vuoristoarmeijan sotilaat yhdessä Ounasvaaran Hiihtoseuran alppijaoston aktiivien kanssa raivasivat Ounasvaaran ensimmäisen pujottelurinteen (nyk. Vanha kisarinne), jossa järjestettiinkin sitten jo vuonna 1943 Ounasvaaran ensimmäiset pujottelukisat.
Viihtyisä ravintolamme tarjoaa perinteisiä alamäkielämään kuuluvia ruoka-annoksia kuten herkullisia hampurilaisia ja maistuvia pizzoja. Päivittäin tarjolla on myös uunituoreita leipomuksia. Eikä unohtaa sovi myöskään jokaisen laskettelijan rakastamaa Tazza-kaakaota. Lomasesonkien aikaan tarjolla päivittäin vaihtuva keittolounas. Ravintolassa on A-oikeudet.

ravintola

Talvikelkkailu

Huom! Tuote ei saatavilla kaudella 2020-21.
Tiedustelut ja varaukset: sähköpostilla sales@ounasvaara.fi

Hinnasto

talvikelkkailu

Kesätoiminta

Hiihtokeskuksen kesäsesonki käynnistyy aina juhannuksen jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä. Kauden avauksesta koulujen kesälomien loppuun asti keskus on avoinna ma-la klo 12-19 (su suljettu).
Elokuussa syyskesän palvelut ovat tarjolla ilta- ja viikonloppupainotteisesti: keskiviikkona klo 16-20 ja la-su klo 11-16, jotta töissä ja koulussa jo olevatkin pääsevät vielä nauttimaan mm. hissipyöräilystä. Hissi pyörii myös sateella, mutta kesäkelkkarata on silloin suljettu. Ukkossäällä hissi suljetaan aina kokonaan turvallisuussyistä!

Kesäkelkkarata

”Täällä on joka kesä käytävä!” on monen tyytyväisen lomalaisen kommentti kesäkelkkaradastamme. Ounasvaaran supersuosittu kesäkelkkarata alkaa vaaran huipulta, josta aukeaa laskijalle upea maisema. Kesäkelkkarata on kaikille sopiva aktiviteetti, sillä rata on turvallinen ja vauhti on jokaisen itse säädeltävissä. Lähtöpaikalle nouseminen tapahtuu joko ala-asemalta tuolihissillä tai aloittamalla kierros yläasemalta Sky Hotellin päädystä. Ylhäällä lähtöpaikalla henkilökunta opastaa kelkan käytön ennen ensimmäistä laskua. Itse rata on teräksinen kouru, jolla on pituutta 750 metriä ja radan korkeusero on 110 metriä. Kelkan voi valita joko yhden tai kahden hengen malleista. Jokaisessa kelkassa on laskijan käytettävissä oleva jarru, joten vauhtia voi säädellä oman makunsa mukaan.

Maisemahissi

Tuolihissillä voi tehdä matkan yhteen suuntaan joko ylös- tai alaspäin, tai meno-paluu maisemakierroksen. Ukkosrintaman lähestyessä hissi suljetaan aina välittömästi turvallisuussyistä.
Vaaran laelta aukeaa aivan upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Vinkki: keskikesän öinä matkailija on huipulla hieman lähempänä keskiyön aurinkoa. Ounasvaaralla voi myös tehdä patikkaretkiä esimerkiksi Juhannuskallion ja Tottorakan huipun välillä.

slide-4

Bike Park

Ounasvaaran Bike Parkissa voi kesällä 2021 ajaa neljällä rakennetulla ja merkityllä alamäkiradalla. Luokitukseltaan niistä yksi on sininen ja kolme on punaisia. Viides eli musta rata ei ole tällä hetkellä käytössä, koska se ei ole ajettavissa koko matkaltaan. Lisäksi junnuille ja aloittelijoille löytyy oma Minipark ja pump track, joissa on hyvä harjoitella tasapainon hallintaa. Aktiiviharrastajille rinnealueelta löytyy rakennettujen pyöräreittien lisäksi myös paljon merkitsemättömiä reittejä. Ounasvaara onkin toiminut usean mtb- ja endurokisan vauhdikkaana tapahtumapaikkana.

Vaaran huipulle nousu tapahtuu mukavasti tuolihissillä. Pyöriä varten hissien rungossa on koulut, joten voit itse levähtää nousun ajan. Hissi pyörii myös sateella, mutta ukkossäällä se suljetaan aina turvallisuussyistä!

Maastopyöräilijöille on tarjolla laaja reitistö pitkin Ounasvaaraa.

Noudatamme Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta löytyviä pyöräpuistoja koskevia sopimusehtoja. Myös Bike park -säännöt löytyvät Hiihtokeskusyhdistyksen nettisivuilta.

Välinevuokraamo

Hiihtokeskuksen välinevuokraamossa on tarjolla fatbikeja ja enduropyöriä. Fatbikeja on saatavilla joko perinteisenä tai sähköavusteisena. Lisäksi lapsille on tarjolla dirty-pyöriä. Luonnollisesti tarjolla on myös pyöräilykypäröitä.

slide-4

Muut palvelut

Kaikki kesäajan pääsyliput ja välinevuokrat maksetaan vuokraamoon.

Ounasvaaralta löytyy tekemistä jokaiselle. Perheen pienimmille löytyy polkuautoja ja dirty-pyöriä, joista jälkimmäinen on yksi parhaista tavoista opetella pyöränhallintaa. Molemmille välineille on omat rata-alueensa hissien ala-aseman läheisyydessä.

Välinevuokraamosta on saatavissa kesäaikaan pyörien lisäksi myös frisbeegolf-settejä, sauvakävelysauvoja, lasten kantorinkkoja ja päiväreppuja. Minimivuokrausaika on 1 vrk.

Ounasvaara Outdoor Resortin alueeltä löytyy myös 18-korin frisbeegolfrata. Jos perinteinen golf on lähempänä sydäntä, löytyy alueelta myös Santa Claus Golf golfkenttä, jonka väyliltä avautuvat ehkä Suomen kauneimmat golf-maisemat. Molemmat golfradat ovat käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Yöttömän yön golfkierros on takuulla elämys, joka ei ihan heti unohdu.

slide-4

Vesille ja burgerille Kesärafla Saunalle

Ounasvaara Outdoor Resort ulottuu aina Kemijoen rantaan asti mistä löytyy kaupungin tunnetuin hiiligrilli burgereineen, sekä myös yleinen sauna. Rannasta on mahdollisuus vuokrata SUP-lautoja tai soutuvene ja lähteä viettämään kesäpäivää vesille. Vesiretken jälkeen voi virkistäytyä Kesäraflan yleisessä saunassa ja pulahtaa laiturilta jokeen uimaan. Tämän jälkeen onkin lähes mahdotonta kieltäytyä hiiligrillin herkullisista antimista.

Lapin ruokakulttuurin huipulle

Maisemahissin ollessa auki, vie ilmatie lappilaisen ruokakulttuurin huipulle Sky Kitchen&View ravintolaan. Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon jo useamman kerran valittu ravintola tarjoaa taatusti unohtumattoman a’la carte -illallisen juomineen.

Majoitusta tarvitseville hiihtokeskus tarjoaa rinteiden alapuolella Lapland Hotels Ounasvaara Chalets -mökkimajoitusta tai huipulla sijaitsevan Sky Ounasvaaran hotellimajoitusta. Missään muualla Suomessa eivät laskettelu- ja ulkoilukeskus, erämaaluonto ja kaupungin oheispalvelujen runsas tarjonta sijaitse näin lähellä toisiaan, kaikki vain muutaman kilometrin tai minuutin päässä toisistaan.

Tervetuloa Rovaniemen Ounasvaaralle viettämään unohtumatonta aktiivilomaa yhteen Suomen monipuolisimmasta lomakeskuksista.