Ylös

Tänään

2°C

21.5.

2 / 10°C

22.5.

6 / 14°C
fiFI

Ounasvaara ja Arctic Weekend avaavat yhdessä Rovaniemen laskettelukauden

Ounasvaara ja Arctic Weekend avaavat yhdessä Rovaniemen laskettelukauden

Laskukansaa hemmotellaan Rovaniemellä
Ounasvaaran hiihtokeskuksen suunniteltu kauden avauspäivä on 19.11.2021. Kauden avauksesta poikkeuksellisen hienon tekee hiihtokeskukseen siirtyvä Arctic Weekend -tapahtuma. Innokkaita laskijoita ilahduttaa myös laajat muutostyöt läpikäynyt Ounasvaaraan Snowpark, joka on jatkossa laskettavissa heti kauden avauksesta alkaen.

Rovaniemellä 19.–22.11. järjestettävään valtakunnalliseen laskukauden avaustapahtumaan Arctic Weekendiin osallistuvilla on tänä vuonna mahdollisuus viettää myös aitoa alamäkielämää, kun suositun tapahtuman päiväohjelma siirtyy kaupungin keskustasta Ounasvaaralle. Hiihtokeskus tähtää omaan kauden avaukseen tapahtuman aloituspäivänä, ja hissilipuilla voi osallistua myös kaikkiin hiihtokeskuksen alueella järjestettäviin Arctic Weekendin ohjelmiin.

– Kauden avauksemme on jo itsessään odotettu tapahtuma, mutta yhdessä Arctic Weekendin kanssa sen kutkuttavuus nousee aivan uudelle tasolle. Olemme olleet Arctic Weekendin yhteistyökumppani alusta asti ja toimittaneet esimerkiksi säilölunta aikaisempiin tapahtumiin sekä osallistuneet suorituspaikkojen rakentamiseen. On luonteva jatkumo, että Arctic Weekend siirtyy nyt meille, lumen äärelle, Ounasvaaran rinnetoimenjohtaja Juhani Roininen kertoo.

Workshopit ja klinikat vihdoin aidolla lumella
Arctic Weekend tarjoaa laskukansalle todellista hemmottelua, sillä nyt viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa voi esimerkiksi tutustua ja testata välineuutuuksia, osallistua workshopeihin ja klinikoihin, seurata Lumilautaliiton kilpailuja sekä nauttia hyvästä ruoasta – ja ennen kaikkea aidolla lumella laskemisesta.
– Tämä on meille huikea askel! Olemme erittäin innoissamme tapahtuman päiväohjelman siirtymisestä Ounasvaaralle, sillä se antaa mahdollisuuksia Arctic Weekendin kehittämisen. On todella hienoa, että nyt meille tärkeät workshopit ja klinikat voidaan toteuttaa lumella ja ympäristössä, jossa kävijät voivat kokeilla asioita, oppia uutta ja päästä laskufiiliksiin, Arctic Weekendin tuottaja Ville Puominen iloitsee. Arctic Weekendin tapahtumainfo, ohjelma, alueet ja iltamien pääsyliput löytyvät Arctic Weekend -sivustolta täältä.

Snowparkissa lasketaan koko kauden
Kauden alussa Ounasvaaralla voi laskea päärinteessä, lapsille ja aloittelijoille suunnatussa Rendi Parkissa sekä uudistetussa Snowparkissa. Snowpark on kesän aikana käynyt läpi laajamittaiset rakennustyöt. Hyppyreiden maapohjan kasvattamisen ja streetin rinnepohjan muokkauksen ansiosta suorituspaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon tarvitaan aiempaa vähemmän lunta, joten suorituspaikat saadaan käyttöön aiempaa aikaisemmin. Maapohjien rakentamisen yhteydessä myös lumetuslinjastoa laajennettiin, joten tarvittaessa voidaan tykittää lisälunta suoraan parkkiin myös kauden aikana. Parannukset mahdollistavat sen, että Snowpark on käytössä läpi koko kauden. Tämä tarkoittaa entistä enemmän laskettavaa niin kausikorttilaisille kuin myös muille asiakkaillemme. Rinnehuollon resursseja on myös vahvistettu Park Managerilla, jonka vastuulla on Ounasvaaran Snowparkin suunnittelu ja suorituspaikkojen laadun varmistaminen.

Kausikortit puoleen hintaan ennakkomyynnistä
Paras ajankohta hankkia talven kausikortti Ounasvaaralle on nyt, sillä sen voi ostaa ennakkoon jopa puoleen hintaan. Ounasvaaran Basic-kausari on tarkoitettu pelkästään Oukulla laskeville. Vaihtelua kaipaaville on tarjolla Super-kausari, jolla voi laskea Ounasvaaran lisäksi myös Lapland Hotelsin hiihtokeskuksissa Luostolla, Oloksella ja Pallaksella. Kausikorttien ennakkomyynti kestää 30.11. asti. Liput saatavilla verkkokaupasta täältä!