Ylös

Rinteet

Päärinteet

Päärinteemme, Vuopala ja Routala, kohoavat vaaran päälle aivan Rinneravintolamme ja Vuokraamomme edustalta. Päärinteet ovat profiililtaan leppoisen viettäviä ja rinteiden leveys takaa että tilaa riittää niin aloitteleville kuin aktiivisesti harrastaville laskijoille. Päärinteillä asiakkaitamme palvelevat Ounashissit eli Ankkuri- ja Tuolihissi.
Päärinteemme löydät rinnekartastamme numeroilla 7. ja 8., samoin Lastenrinteen 7 b., johon kulku tapahtuu Ounashissin ensimmäiseltä välipoistumispaikalta.

evening

Tottorakka

Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia niin rinteiden pinnanmuotojen kuin jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakan rinteissä pääset nauttimaan halutessasi kovastakin vauhdista ja vaikka aivan kisafiiliksestä, sillä onhan Toton FIS-rinteellä (nro 3.) kansainvälinen pujottelun kilpailusertifikaatti. Vapaalaskusta kiinnostuneille Tottorakka tarjoaa sekä luonnontilassa pääosin pidettävän Freeride-rinteen (nro 1.) sekä Tree Ride -metsälaskualueemme (nro 4). Tottorakan päälle nousu tapahtuu Ankkurihissillä ja rinteiden juurelta löydät tunnelmallisen Vohvela-kahvilamme.

Tottorakan rinteille pääset rinteestä 7. lähtevää siirtymäreittiä (nro 11.) pitkin ja takaisin Ounashisseille puolestaan rinteestä 5. lähtevää siirtymäreittiä (nro 12.) pitkin. Tottorakan rinteet löydät rinnekartastamme numeroilla 1.-5.

oukku-2016_totto-fis

Rendin Lumimaa & Seikkailureitti

Rendin Lumimaa on hurjan hauska lumiliikunta ja -leikkipaikka koko perheelle! Sieltä löydät lapsille ja aloittelijoille sopivat ensirinteet, joiden huipulle nousu tapahtuu mukavasti ja turvallisesti Taikamattohissillä tai Naruhissillä. Lumimaassa pääset laskemaan myös huippusuositussa Rendin Tuubimäessä. Lisäksi alueelta löytyy tasapainoharjoitteluun tarkoitettu Lumikaruselli, jossa taitojaan voi harjoitella kaikilla mahdollisilla lumiliikuntavälineitä. Taukopaikan tarjoaa lämminhenkinen Rendin Tupa, jossa käytössä on lasten sisäleikkipaikka sekä WC-tilat.

Rendin Seikkailureitti on hauska mutta samalla jännittävä reitti, joka kiemurtelee alas aivan Ounasvaaran päältä asti! Reitti on varustettu mm. aaltoladuin ja kallistetuin mutta myös turvallisin pysähtymispaikoin soveltuen näin kaiken tasoisille laskijoille! Seikkailureitin alun löydät Routalan rinteen (nro 8.) kanssa samasta pisteestä. Rinnekartastamme Rendin Seikkailureitti löytyy numerolla 9. ja Rendin Lumimaa numerolla 10.

Rendi's Snow World from Ounasvaara Ski Resort on Vimeo.

Snow Park

Snow Parkista löydät eritasoiset hyppyrit, reilit ja pressit, jotka huollamme päivittäin sekä käsin että koneella ajaen. Suorituspaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta vastaava henkilökuntamme laskee myös itse aktiivisesti. Kuuntelemme mielellämme laskijoita ja otamme saamamme palautteen mahdollisuuksien mukaan huomioon suorituspaikkojen rakentamisessa. Snow Park löytyy Ounashissien puolelta hiihtokeskusta ja rinnekartastamme numerolla 6.

Maltti on valttia! Muistathan tutustua suorituspaikkoihin ennen käyttöä, huomioida keliolosuhteet sekä valita laskulinjan taitotasosi mukaan!


Vapaalasku (Freeride)

”Freeride eli vapaalasku, on laskemista luonnonlumisella hoitamattomalla alueella, jossa laskulinjasi on vapaasti valittavissa eikä sääntöjä tunneta!”

Pääosin hoitamaton, luonnonlumella avattava Freeride-rinteemme sijaitsee Tottorakalla. Tottorakan rinteiden 3. ja 5. välistä löydät lisäksi Tree Ride -metsälaskualueemme, jossa laskutilaa on perinteistä metsikköä paremmin. Vapaalasku-rinteemme löydät rinnekartastamme numeroilla 1. ja 4.

Näiden lisäksi ympäri Ounasvaaraa löytyy rutkasti laskettavaa, mutta muistathan että merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu aina omalla vastuulla! Suosittelemme että ”Offareille” mennessä otat aina kaverin mukaan!

rinteelta-umpilumelle

Hiihtoladut

Ounasvaaran alueelta löydät n. 100 km:n mittaisen latuverkoston josta 50 kilometriä on valaistuja. Lisäksi koko Rovaniemen alueella kulkee toiset 100 km latuja eli hiihdettävää löytyy kaikkiaan peräti n. 200 kilometrin mittainen latuverkosto! Aivan hiihtokeskuksen vierestä kulkeva 8 km:n pituinen ensilumen latu avataan varastolumen turvin jo lokakuun aikana varmistaen hiihtokauden avaamisen maan ensimmäisten joukossa! Latuverkoston monitasoisuuden lisäksi kehuja keräävät vuodesta toiseen latujen varrella sijaitsevat laavut sekä mahtavat maisemat!

Kaupungin latukarttapalvelu

ensilumi