Ylös

Palvelut

Laskettelu

Ounasvaaran Hiihtokeskus tarjoaa 10 rinteen valikoiman, josta jokaiselle löytyy mieluista laskettavaa! Ounashissien puoleiset Päärinteet tarjoavat leppoisampaa laskettavaa kaikentasoisille harrastajille. Ounashisseiltä löydät myös erityisesti nuorten suosiman Snow Parkin, ensilumen rinnealueemme sekä perheiden pienimmille sekä aloitteleville harrastajille suunnitellun Rendin Lumimaan ja Seikkailureitin!

Hiihtokeskuksen toiselta laidalta, eli Tottorakan rinteiltä löytyy mahdollisuus nauttia kovastakin vauhdista aina kisafiilikseen asti! Tottorakan rinteet ovat profiililtaan päärinteitämme hieman haastavampia niin rinteiden pinnanmuotojen kuin jyrkkyydenkin puolesta. Tottorakan rinnealue tarjoaa laskettavaa myös Off-pistelaskemisesta kiinnostuneille niin hoitamattoman luonnonlumirinteen, kuin varta vasten rakennetun Metsälaskualueen puitteissa!

Lue lisää

slide-4

Hiihtokoulu

Lasten Werneri-kurssit

Werneri-kursseillamme lapset oppivat turvallisesti uusia taitoja yhdessä hiihdonopettajan kanssa. Opettajamme antavat lapsille positiivisen kosketuksen laskettelun maailmaan ja samalla lapset saavat uusia ystäviä. Lasten kanssa oppiminen tapahtuu monesti leikin kautta ja melkein huomaamatta. Hiihtokoulumme tarjoaa opetusta alppihiihdossa ja lumilautailussa. Hiihtokouluun osallistuminen ei ole iästä tai taitotasosta kiinni. Opettajamme ovat Suomen Hiihdonopettajat Ry:n (SHOry) kouluttamia ja auktorisoimia.

Hiihtolomaviikkojen 8-10 (19.2.-9.3.2018) Werneri-kurssien poikkeusaikataulut:

MA-TI ja TO-PE
Lumi Werneri, 2 x 100 min, klo 11:00-12:40
Vauhti Werneri, 2 x 100 min, klo 14:00-15:40

MA-TI
LumiLauta Werneri, 2 x 100min, 11:00-12:40

KE
Luminapero, 1 x 45min, 11:00-11:45

Suksikurssit

Luminapero, lauantaisin klo 11:00-11:45 (4-6 v.)
Tunti on tarkoitettu 4 – 6 vuotiaille perheen pienimmille, joilla ei ole vielä aiempaa kokemusta. Lapsi osaa jo toimia ryhmässä ilman vanhempia. Tunnin aikana tutustutaan välineisiin ja opetellaan seisomaan ja liikkumaan suksien kanssa. Ryhmässä toimien ja leikkien avulla lapsi saa turvallisen ensikosketuksen lajiin. Luminapero-kurssin kesto on 45 minuuttia.

LumiWerneri: aloittelijoiden laskettelukurssi LA-SU 13:00-15:00 (5–10 v.)
LumiWerneri on aloittelevalle 5-10 -vuotiaille laskettelijalle tarkoitettu kurssi. Käymme läpi laskettelun perustaidot ja -tiedot. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme laskettelun perustaitoja suksilla seisomisesta aina vauhdin hallintaan saakka. Harjoittelemme myös matto- ja naruhissin käyttöä. LumiWerneri kurssin kesto on 2 x 2 h.

VauhtiWerneri: jatkotason laskettelu MA-TI 17:00-19:00 (6–11 v.)
VauhtiWerneri on jatkotason ohjelma 6-11 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo pysähtyä ja kääntyä suksilla. Kurssin jälkeen nuori hiihtäjä pystyy itsenäisesti ja omatoimisesti nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtiWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 2 h.

Lumilautakurssit

LautaWerneri: aloittelijoiden lumilautailukurssi LA-SU 13:00-15:00 (6–12 v.)
LautaWerneri on aloittelevan lautailijan kurssi 6-12 -vuotiaille lapsille. Kurssin aikana tutustumme välineisiin ja harjoittelemme lautailun perusteita sekä matto- ja naruhissin käyttöä. LautaWernerin jälkeen lapsi voi harjoitella itsenäisesti opittuja taitoja. LautaWerneri kurssin kesto on 2 x 2 h.

VauhtilautaWerneri: jatkotaso lumilauta MA-TI 17:00-19:00 (8–13 v.)
VauhtilautaWerneri on jatkotason kurssi 8-13 -vuotiaille lautailijoille. Kurssin aikana kehitämme jo opittuja taitoja sekä harjoittelemme erilaisia niksejä ja temppuja. Kurssin jälkeen lautailija pystyy nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta. VauhtilautaWerneri jatkokurssin kesto on 2 x 2 h.

Kurssille voi varata paikan sähköpostitse (hiihtokoulu@ounasvaara.fi). Muista ilmoittautua viimeistään kurssia edeltävänä päivänä klo 16 mennessä.

Hinnasto

opi-laskemaan-oikein

Hiihtokoulun yksityistunnit

Easy Start on helppo yksityisoppitunti aloittelijoille. Paketti sisältää kaiken minkä tarvitset: 4 tunnin hissilipun, 4 tunnin välinevuokran sekä 45 minuutin oppitunnin, jonka jälkeen voit jatkaa vielä harjoittelua omatoimisesti.

45 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

90 minuutin yksityistunti (sis. hissilipun oppitunnin ajaksi)

Maastohiihtoretki – Hiihtokeskuksen hiihtokoulu tarjoaa ohjatun murtsikkaretken aloittelijoille. Tule nauttimaan Ensilumenladusta tai Ounasvaaran upeista talvimaisemista ja laduista. Retken aluksi opetamme sinulle maastohiidon perusteet. Retken kesto 2 tuntia. Hinta sisältää opastuksen ja välineet. Huom! Alaikäraja 9 vuotta.

Lumikenkäretki – Hiihtokeskuksen hiihtokoulu tarjoaa ohjatun lumikenkäretken. Nauti Ounasvaaran kauniista maisemista lumikenkäillen. Retken kesto 2 tuntia. Hinta sisältää opetuksen ja välineet.

Tunnit kannattaa varata etukäteen päivää ennen klo 16 mennessä. Oppitunnille on hyvä tulla ajoissa, jotta opetuksen alkaessa välineet on sovitettu ja haettu vuokraamosta. Hissilippua ei tuntien aikana tarvita, sillä nousut kuuluvat opetukseen. Hiihtokoulun päivystävän opettajan tavoitat numerosta 050 5333388 tai sähköpostilla hiihtokoulu@ounasvaara.fi.

Hinnasto

oukku-2016_ski-school_easy-start_2

Vuokraamo ja välinehuolto

Monipuolinen ja nykyaikainen vuokraamokalustomme takaa, että laskukokemuksesi onnistuminen ei jää kiinni omien välineiden puutteesta! Sekä suksi- että lumilautakalustomme uusitaan ja huolletaan nopeassa tahdissa, joten lasket aina nykyaikaisilla ja huippukuntoisilla varusteilla! Valikoimaamme kuuluvat Salomon-laskettelusukset, lumilaudat, Telemark-sukset, maastohiihtovälineet sekä lumikengät. Vuokravälineiden hygieniasta huolehdimme säännöllisesti vuokrausten välillä.

Koska turvallisen ja nautinnollisen laskettelun perustana ovat hyväkuntoiset välineet, tarjoaa vuokraamomme myös välinehuoltopalveluita. Teemme sekä lumilautojen, laskettelusuksien että hiihtosuksien huoltopalvelut ammattitaidolla.

Hinnasto

vuokraa-ja-huollata

Ravintolat

Alppihiihto kotiutui Suomeen 1930-luvun puolivälissä. Saksan ja Itävallan armeijan alppijääkärit olivat mukana raivaamassa ensimmäistä pujottelurinnettä Ounasvaaralla 1943. Samana talvena järjestettiin kansainvälinen pujottelukisa Ounasvaaran talvikisojen yhtenä lajina. Ravintolan nimi Alpenjager juontaa siis em. historiasta. Viimeisten parin vuoden aikana täysin uudistettu ravintolamme tarjoaa ammattikokkien suunnitteleman menun sisältäen herkulliset hampurilaisannokset, pizzat ja salaatit tietenkään unohtamatta kaikkien rakastamaa Tazza-kaakaota ja uunituoreita leivonnaisia! Alpenjager ravintolassamme on A-oikeudet.

Tottorakan rinteiden juurella tunnelmallisen taukopaikan tarjoaa puolestaan Vohvela, tyylikästä ajan patinaa henkivä kahvilamme jonka nimikin jo antaa vihjeen paikan ykköstuotteesta: Huippusuosittujen vohvelien lisäksi tarjolla on kuumia ja kylmiä juotavia sekä pientä purtavaa. Tervetuloa nauttimaan suussa sulavat vohvelikahvit valitsemallasi täytteellä!

lotta-kahvilla-01

Talvikelkkailu (vain ryhmille)

Ounasvaaran vauhdikas Talvikelkkarata tarjoaa toisenlaisen tavan laskea alas Ounasvaaralta. Erillinen 800 metriä pitkä rata on rakennettu nimenomaan talvikelkkailua varten. Talvikäyttöön suunnitellut kelkat on varustettu ohjauspyörällä ja jarrulla, joten voit turvallisesti kokea vauhdin hurman. Laskujen välissä voit ihailla upeita maisemia ja vaihtaa vinkit ajolinjoista kaverin kanssa, sillä nouseminen radan alkuun tapahtuu mukavasti tuolihissin avulla. Talvikelkkarata on tarjolla vain ryhmille.

Minimiryhmäkoko 10 henkilöä.
 Pakkasraja -18 astetta. 
Laskijan minimi-ikä 12 vuotta.
Tiedustelut ja varaukset
 sähköpostilla sales@ounasvaara.fi
 tai puhelimitse +358(0)50 533 3388.

Hinnasto

talvikelkkailu