Ylös

Ounasvaara Resort

Alppihiihto kotiutui Suomeen 1930-luvun puolivälissä. Vuonna 1943 Saksan ja Itävallan armeijan alppijääkärit olivat raivaamassa ensimmäistä pujottelurinnettä yhdessä Ounasvaaran Hiihtoseuran edustajien kanssa. Jo samana talvena järjestettiin ensimmäinen kansainvälinen pujottelukisa perinteisten Ounasvaaran Talvikisojen yhteydessä.

Ounasvaaran Hiihtokeskus sijaitsee lähes kivenheiton päässä Rovaniemen kaupungin keskustassa. Pientä tunturia vastaavan Ounasvaaran pohjoisrinteeltä löytyy viihtyisä ja nykyaikainen hiihtokeskus, jossa voi lasketella, lautailla, hiihtää tai vain nauttia rennosta ja kansainvälisestä talvikeskusmeiningistä. Ounasvaaran hiihtokeskuksen rinteet sopivat niin aloittelijalle kuin vaativammallekin laskijalle. Lisäksi keskuksesta löytyy erityisesti aloittelijoille ja turisteille sopiva Rendin Lumimaa. Ounasvaaran Hiihtokeskuksessa on kaikki mitä lasketteluun tarvitaan, sillä välinevuokraamon lisäksi keskuksessa toimii hiihtokoulu ja rinneravintola. Hiihtokeskus pyörittää myös Tottorakan ala-aseman yhteydessä olevaa latukahvila Cafe-Tottorakkaa.

Majoitusta tarvitseville hiihtokeskus tarjoaa rinteiden alapuolella Lapland Hotels Ounasvaara Chalet’s -mökkimajoitusta tai vaaran huipulla sijaitsevan Sky Hotel Ounasvaaran hotellimajoitusta. Missään muualla Suomessa eivät laskettelukeskus, erämaaluonto ja runsas kaupungin oheispalvelujen tarjonta sijaitse näin lähellä toisiaan, kaikki vain muutaman kilometrin tai minuutin päässä toisistaan.

Ounasvaaran n. 100 km:n maastohiihtoladut ovat osa kaupungin yli 200 km:n latuverkostoa. Ounasvaaran Ensilumen latu avataan vuosittain jo lokakuun lopulla. Ounasvaaran latujen ja maastopyöräreittien varrella on myös mahtavia maisemapaikkoja. Myös hisseistä avautuu kaunis maisema ympäri vuoden.

Kesällä Ounasvaaralla voi ajaa merkittyjä alamäkipyöräratoja. Lisäksi Ounasvaaralla on merkittyjä reitistöjä sekä patikoijille että maastopyöräilystä innostuneille. Hiihtokeskuksen talvi- ja kesäkelkkaradat ovat tarjolla sesongeittain.

Edellämainittujen lisäksi Ounasvaara tunnetaan myös maisemasta kohoavista hyppyrimäistään. Ounasvaara onkin sekä vilkas matkailukohde että monipuolinen liikuntapalvelujen keskittymä, jossa hyvinvoinnistaan huolehtiva ihminen voi harrastaa liikkumista puhtaassa luonnossa niin arktisessa talvessa, kuin kesän yöttömässä yössä. Oukulla törmäät väistämättä myös tuttuihin huippu-urheilijoihin, joiden ”tukikohta” on Santasport Lapin Urheiluopisto.

Ounasvaara kohoaa yli 200 metrin korkeuteen merenpinnasta. Suurin korkeusero (HD) on 140 m. Pisin hoidetuista rinteistä on 600 metriä. Rinnealueilta löytyy monipuolisia ja erilaisia suorituspaikkoja aivan aloittelijoista ammattilaisille asti. Ounasvaaralta ovat oppinsa ammentaneet mm. Antti Autti ja Tanja Poutiainen.

Vastuullisuus

LAATUPOLITIIKKA

Ounasvaaran Hiihtokeskus Oy on mukana Rovaniemen matkailualueen Laatutiimissä, sekä MEK:in matkailualalle räätälöimässä Laatutonni-ohjelmassa. Laatuohjelman yhtenä merkittävänä tavoitteena on jatkuvan palvelun laadun parantamisen lisäksi ympäristön huomioiminen yhtiön toiminnassa. Sitä varten olemme laatineet tätä tavoitetta tukevan ympäristöohjelman. Ohjelman ”kulmakivien” avulla pyrimme jatkossakin varmistamaan asiakkaillemme laadukkaan ja ympäristöä säästävän toimintamallin.

YMPÄRISTÖPOLITIIKKA

Olemme kirjanneet vastuullisen liiketoiminnan kuvauksen Green Start -arviointilomakkeen avulla. Vastuullisella liiketoiminnalla tarkoitetaan yleisesti käsitettä, jossa yritykset vapaaehtoisesti ottavat huomioon taloudellisten tekijöiden lisäksi sosiaaliset ja ekologiset näkökohdat liiketoiminnassaan ja sidosryhmäyhteistyössään.
Ounasvaaralla ympäristö otetaan huomioon kaikissa hiihtokeskustoiminnoissa. Sitä varten olemme laatineet yhtiölle Ympäristöpolitiikan. Henkilökunta perehtyy työpistekohtaisten Laatukäsikirjojen ohjeisiin ja sitoutuu toimimaan niiden mukaisesti.
Taloudellisen kustannustehokkuuden näkökulmasta seuraamme erityisesti energian kulutusta. Seurannan tuloksien perusteella pyrimme karsimaan turhaa kulutusta.
Lisäksi lupaamme edistää asiakkaidemme motivoimista ympäristöasioihin yhteistyössä Pidä Lappi siistinä ry:n kanssa, jonka kanssa toteutamme hiihtokeskuksessa vuosittain yhdessä yhteisiä tapahtumia, kuten ”Siistiin Mäkeen” –infotapahtuma koululaisille hiihtolomaviikoilla ja ”Pidä Oukku siistinä” –roskien keräystalkoot kaikille kiinnostuneille ja lähialueen asukkaille myöhään keväällä kauden päättymisen jälkeen.

screen-shot-2016-09-15-at-14-45-54